Single post

Kända pistoler

Vissa pistoltillverkare eller pistolmodeller har blivit så kända eller ökända att även de som inte är insatta i skytte eller handeldvapen känner till dem. Ett sådant exempel är Luger, eller mer specifikt Luger P08. Modellen är en automatpistol designad av Georg J. Luger, och tillverkades mellan 1898 och 1942. Den användes under den tiden av en rad olika krigsmakter i flera olika krig, men kommer sannolikt för evigt att vara mest förknippad med de tyska styrkorna under andra världskriget.

En pistoltillverkare som blivit närmast legendarisk är Smith & Wesson, som är en amerikansk tillverkare som grundades år 1852. De är idag de den största tillverkaren av handeldvapen i USA, och framförallt deras modell 29, kaliber .44 har blivit känd tack vare att Clint Eastwood använde revolvern i rollen som Dirty Harry.

Om du drömmer om att äga en Luger eller en Smith & Wesson-pistol, sitter du sannolikt och spanar in annonssidor online regelbundet för att se om något dyker upp som är intressant. Skulle du hitta din drömpistol, men inte ha råd att köpa den just när den går upp för auktion, kan en lösning vara att ta ett sms-lån från mobillan.se. Då kan du se till att vinna auktionen, och sedan betala tillbaka lånet när du har din Luger eller Smith & Wesson säkert i din ägo.

theme by teslathemes
tesla