Single post

Lerduveskytte

Lerduveskytte är en gren inom sportskytte, som går ut på att man med ett hagelgevär ska träffa en ”lerduva”, det vill säga en disk som liknar en frisbee till formen och som skjuts upp i luften i hög fart av en maskin. Duvan är gjord av asfaltstjära och krita, och går i bitar när den träffas. Vanligtvis är den målad i en uppseendeväckande färg.

Det finns flera olika grenar inom lerduveskytte, till exempel skeet, trap och sporting. Grenarna skeet, dubbeltrap och trap är olympiska grenar. Skillnaden grenarna emellan består framförallt i att duvan skjuts ut med olika hastigheter och i olika vinklar. I samtliga grenar är dock grundprincipen densamma: det gäller att få till en mjuk och koordinerad kroppsrörelse medan man söker upp lerduvan med siktet för att kunna träffa målet.

Om du ska delta i en tävling i lerduveskytte i Stockholm, och du aldrig har varit i staden förut, kan det vara en bra idé att först bekanta dig lite med de olika stadsdelarna, och lokalisera några viktiga platser, som ett apotek, en mataffär, ett sjukhus och ett tandläkare. Stockholm är ju en stor stad, och om något händer vill man sannolikt inte slösa tid på att irra runt. Du hittar en centralt belägen tandläkare i Stockholm på Distrikstvarden.se

theme by teslathemes
tesla