Single post

Pistolskytte

Pistolskytte är en av de fyra grenarna inom sportskytte, en idrott som handlar om att skjuta så träffsäkert som möjligt, ofta under tidspress. Förutom pistolskytte ingår också grenarna gevär, viltmål och lerduveskytte i sportskytte.

Den pistol som anses ge bäst träffsäkerhet är revolvern. Revolvern har dock den nackdelen att det är betydligt mer tidskrävande att ladda om den än en modern pistol, varför båda typer förekommer vid tävlingar. Det finns en rad olika grenar att tävla pistolskytte i, närmare bestämt fältskytte, precision, Magnumfältskytte och PPC 1500. Fältskytte är den största av dessa grenar i Sverige, men samtliga bedrivs det både träning och tävling i av Svenska pistolskytteförbundet, som är ett av de åtta skytteförbunden i Sverige.

Även om pistolskytte är en stillastående sport, är den ändå mycket fysiskt krävande, då pistolen är tung att hålla upp med rak arm, och de tävlande måste stå mycket stilla under längre perioder. Dessutom medför sporten så klart stor mental ansträngning. När man kommer hem efter en tävling i pistolskytte vill man därför nog inget hellre än att bara hälla ut sig i soffan och vila upp sig. Om du inte har en soffa som är tillräckligt skön för att ligga raklång i, ska du gå in på furniturebox.se. Där finns ett stort utbud av soffor i en mängd olika stilar, så att du kan hitta en som passar både din komfort och ditt hem.

theme by teslathemes
tesla