Single post

Tävla i skytte

Att tävla i skytte är roligt, och alla kan tävla och träna sporten. Ung som gammal kan deltaga. Man behöver inte ha någon speciell längd, vikt eller kondition för att kunna utöva sporten, och man kan träna helt på sina egna villkor. Skyttesport utövas främst på skyttebanor runt om i landet, och ofta finns vapen att låna där så man slipper köpa eget innan man vet säkert att man vill fortsätta med sporten. Att tävla i skytte är ofta inte en dyr sport, eftersom vapnen håller länge och det ofta inte finns några specifika klädselkrav för att få träna och tävla.

Att köpa skyttevapen

För att få köpa skyttevapen krävs i många fall tillstånd. Du måste också vara över 18 år för att få köpa dem. Undantaget tillstånd är kolsyrepistoler, vissa luftgevär och knallpulverpistoler. Många butiker har dock ålderskrav även på dessa. Det finns människor som säljer vapen privat. Skanåker säljer sina vapen utomlands. Det finns dock även de som säljer vapen här i Sverige. Det är dock viktigt att granska vapnet noga, så man inte behöver tillstånd för att få köpa och äga det. I många fall finns vapen att låna på skyttebanorna, men när man tränat ett tag och börjat tävla kan man vilja ha ett eget vapen som är helt anpassat efter ens egen skytteställning och kropp. Då kan det vara dags att se sig om efter ett vapen i passande prisklass.

Viktigt att hålla fokus

För att kunna träna och tävla i skytte med bra resultat måste man som skytt kunna behålla fokus. Mat och dryck är därför mycket viktigt. Många som tävlar och tränar skyttesport har vattenflaskor med klubbnamnet, vilket kan vara praktiskt särskilt på tävling när många vattenflaskor är i omlopp. Att ha en vattenflaska med sin klubbs namn på är också snyggt och det är ett effektivt sätt att visa vilken klubb man tävlar för. En vattenflaska kan användas i många sammanhang, och det är alltså ett mycket bra sätt att sprida klubbens reklam på. Vattenflaskor är ofta heller inte särskilt dyra, så klubben kan ofta tillverka relativt många av dessa och sälja, alternativt ge bort, till sina medlemmar. De kan också användas som priser i föreningens eller klubbens tävlingar av olika slag.

theme by teslathemes
tesla